Kahvila punavuoressa

Kahvila Pariisissa (ainakin melkein)

Henri Troyat

Fleuriste on Eija Limnellin tunnelmallinen ja maanläheinen kahvila, jossa yhdistyvät pariisilainen eleganssi ja isoäidin leivonnaisten tuoksu. Kahvila syntyi Eijan halusta ilahduttaa asiakkaitaan, eikä helsinkiläisillä mennyt pitkään ottaa Uudenmaankadun olohuone omakseen. Fleuristen omatekoiset leivät ja suussasulavat korvapuustit ja kakut sekä herkulliset aamiaiset ovat kaupungilla jo legendoja.

BIENVENUE!

Aukioloajat ja yhteystiedot

AVOINNA

ti, ke, to
ja pe 9–17
la 10–17

Uudenmaankatu 13, 00120 Helsinki
0400 519745
info@fleuriste.fi

Kahvila punavuoressa

Kahvila Pariisissa (ainakin melkein)

Henri Troyat

Fleuriste on Eija Limnellin tunnelmallinen ja maanläheinen kahvila, jossa yhdistyvät pariisilainen eleganssi ja isoäidin leivonnaisten tuoksu. Kahvila syntyi Eijan halusta ilahduttaa asiakkaitaan, eikä helsinkiläisillä mennyt pitkään ottaa Uudenmaankadun olohuone omakseen. Fleuristen omatekoiset leivät ja suussasulavat korvapuustit ja kakut sekä herkulliset aamiaiset ovat kaupungilla jo legendoja.

BIENVENUE!

menu

AAMIAINEN
klo 11.30 asti
Pariisi 7€
(Café crème*, croissant ja hilloa)
Nizza 12€
(Café crème*, croissant ja hilloa, jogurtti & granula &marjoja, päivän mehua)
Helsinki 16€
(Café crème*, täytetty sämpylä, jogurtti & granola & marjoja,
päivän mehua)
Cannes 18€
(Café crème*, täytetty sämpylä, jogurtti & granola & marjoja, croissant ja hilloa,
päivän tuoremehua)

*tai mikä tahansa kahvi, erikoiskahvi tai kannu teetä

LOUNAS KLO 11 ALKAEN
Soppa/salaatti/ quiche 10€ - 16€ (tarkista päivän menu fb:stä)

PITKIN PÄIVÄÄ
Maalaissämpylä juustolla ja kasviksilla 6€
Maalaissämpylä kinkulla, juustolla ja kasviksilla 7€
Korvapuusti 4,90€
Kakkupala 6€ - 8€
Jogurtti & granola & marjoja 5€
Päivän tuoremehu 6€
Smoothie 6€

LAUANTAIBRUNSSI KLO 10-12 ja KLO 12-14 25€
Vaihtuva menu sisältää esimerkiksi salaatteja, juustoja, hedelmiä, Fleuristen leipää, kakkua sekä mehua ja kahvia tai teetä. Buffet-pöydästä voi noutaa jotakin, jotakin tuomme suoraan pöytään. Kivoja ja yllättäviä aineksia, joista tulemme kertomaan sinulle, kun olet asettunut pöytään.
Pöytävaraukset sähköpostilla perjantaihin klo 17 asti ja viime hetken kyselyt puhelimitse tai tule suoraan paikalle lauantaina niin teemme parhaamme pöydän löytämiseksi. Ilmoitathan erityisruokavaliot varauksen yhteydessä.

Fleuristen herkulliset ja terveelliset aamiaiset ja voikkarit kootaan päivän parhaista aineksista. Fleuriste tarjoilee aamiaisten ystäville samaa kuin parhaat ravintolat illallisvierailleen: huippuunsa viritetyn makunautinnon, jonka voi kruunata huolella valmistetulla kahvikupillisella tai lasillisella viiniä taikka kuohuvaa.
Leipä, piiraat ja kakut leivotaan rakkaudella omin käsin. Lounasaikaan tarjolla joko soppaa, salaattia tai quiche-piirasta päivän listan mukaan
Fleuristen korvapuustit ovat niittäneet huomiota niin helsinkiläisten kuin matkailijoiden parissa ja niiden maine on kiirinyt Japaniin saakka.
Fleuristessa huomioidaan myös gluteeniton ruokavalio.
Kahvi keitetään vastapaahdetuista pavuista, teet haudutetaan laatusekoituksista, smoothiet tehdään kotimaisista marjoista ja mehut puristetaan tuoreista hedelmistä. Viinit ovat kotoisin valikoiduilta viinitiloilta.
Täytettyjä sämpylöitä, voikkareita ja leivonnaisia saa myös mukaan. Kotiin tai yritystilaisuuksiin voi tilata kokonaisia kakkuja ja suolaisia ­piiraita.

Galleria

Galleria

Lokakuun taidenäyttelymme on:

IPPA JÄRVINEN, HETKIÄ
Grafiikkaa

3.-28.10.2017

* * *

Fleuristen gallerian idea on hakea lähtökohtia ranskalaisen kulttuurin perinteestä.
Fleuristessa esitellään taiteilijoita, jotka haluavat toteuttaa unelmaansa - Jacques Brelin tapaan “vivre sa vie”, elää elämäänsä.

Kahvilan korkeat ja tilavat huoneet ovat upea miljöö taiteelle. Kahvilassa kävijä voi kuvitella taideteoksen myös omalle seinälleen. Fleuristen keskeinen sijainti Design District –alueella tuo kahvilaan myös paljon matkailijoita.

Näyttelyajat vuodelle 2017 on jaettu.

Tutustu näyttelyaikojen hakuun.

Taidenäyttelyt helsingissä

Romaanin taide

Milan Kundera

Eija rakastaa kirjoja ja taidetta. Fleuristessa järjestetään näyttelyitä, kursseja, konsertteja sekä kirjallisuus­ ja runoiltoja, joista ilmoitetaan tarkemmin Fleuristen Facebooksivuilta.

Kukkakauppa helsingin keskustassa

Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin

Mia Kankimäki

Anna lahjaksi Fleuristen kaunis lahjakortti.
Fleuristesta voi tilata ystävien kesken tai yrityksen virkistyspäiväksi vaikkapa kukkasidontakurssin tai korvapuustikurssin.

Yksityistilaisuudet ja juhlatilan vuokraus

Oma huone ∼ Virginia Woolf

Fleuristen rauhallisen takahuoneen tai koko kahvilan voi varata esimerkiksi kokous­ tai juhlakäyttöön. Ota yhteyttä, niin neuvotellaan ja sovitaan yhdessä tilaisuuden järjestämisestä.

Terassi

Kadonnutta aikaa etsimässä

Marcel Proust

Fleuristen sisäpihalta löytyy hiljainen kesäterassi, jossa auringon heijastukset kuljettavat kävijää hetken impressioihin. Puutarhan rauhassa voi nauttia lounasta tai siemailla viilentävää juomaa hyvän kirjan äärellä.