Näyttely

TARKEMPIA TIETOJA JA OHJEITA HAKIJOILLE

A Hakemus

Hakemukseen tulee liittää:
1 Täytetty hakulomake (tulostettavissa tästä), joita voi noutaa myös Fleuristesta.
2 Näyttelysuunnitelma
3 Kuva-aineistoa:

6–10 kuvaa tuoreista tai näyttelyyn aiotuista teoksista sekä erillinen kuvaluettelo tarkkoine teostietoineen. Jos hakijoita on hakemuksessa useampia, kuvat toimitetaan kaikilta osallistujilta. Kuvat toimitetaan digikuvina tallennettuna jpeg-formaatissa muistitikulle.
4 Ansioluettelo(t)
Hakijoiden toiveet sopivasta näyttelyajasta pyritään ottamaan huomioon. Mikäli jokin aika haettavalla kaudella ei ehdottomasti sovi, siitä pyydetään mainitsemaan jo hakiessa.

B Yhteystiedot ja aukioloajat
Hakemukset toimitetaan osoitteella:

Fleuriste
Ranskalainen kahvila-galleria / Näyttelyhaku
Uudenmaankatu 13
00120 Helsinki

Fleuriste on avoinna ti-pe 9–17, la 10-17, jolloin hakemuksia voi myös jättää.

Aukioloajat:
Fleuriste on avoinna ti-pe 9–17 ja la 10-17.
Suljettu sunnuntaisin ja maanantaisin ja seuraavina pyhäpäivinä ja päivinä:
Uudenvuodenaatto, Uudenvuodenpäivä, Loppiainen, Pitkäperjantai, pääsiäislauantai, 2. pääsiäispäivä, vappuaatto,Vapun päivä, Juhannusaatto
ja -päivä, Itsenäisyyspäivä, jouluaatonaatto, Jouluaatto- ja päivä sekä Tapaninpäivä. Fleuriste pidättää oikeuden muuttaa gallerian aukioloaikoja.
Heinäkuussa galleriassa ei ole näyttelyä.

C Näyttelyvuokra ja muut kustannukset
Näyttelyvuokrasta ja provisioista sovitaan erikseen. Vuokraan sisältyy näyttelytiedotteen laadinta ja tiedotus (taiteilijan kuvauksen pohjalta), avajaisten käytännöt järjestelyt sekä näyttelytilan avoinnapito ja valvonta.
Taiteilija vastaa teosten kuljetuksista sekä mahdollisista teosvakuutuksista. Teokset ripustetaan yhteistyössä taitelijan ja gallerian kanssa. Galleria tarjoaa ripustusvälineet ja perustyökalut. Taiteilija vastaa avajaistarjoilukuluista ja vakuutuksista. Taiteilija toimittaa materiaalin (näyttelyteksti, teoskuvat) tiedotuksen pohjaksi. Taiteilija vastaa teostensa edellyttämistä teknisistä laitteista sekä tarvittavista rakenteista.

Ostaja maksaa teoksen tilisiirrolla suoraan taitelijalle tämän ilmoittamalle tilille. Teoksen voi noutaa näyttelyn päätyttyä osoittamalla lasku maksetuksi.

Aukioloajat ja yhteystiedot

AVOINNA KESÄAIKAAN

ti, ke, to
ja pe 9–15
la 10–16

Kesälomalla la 8.7. - ti 11.7 sekä ti 18.7. - ke 19.7.2017

Uudenmaankatu 13, 00120 Helsinki
0400 519745
info@fleuriste.fi

Kahvila punavuoressa

Kahvila Pariisissa (ainakin melkein)

Henri Troyat

Fleuriste on Eija Limnellin tunnelmallinen ja maanläheinen kahvila, jossa yhdistyvät pariisilainen eleganssi ja isoäidin leivonnaisten tuoksu. Kahvila syntyi Eijan halusta ilahduttaa asiakkaitaan, eikä helsinkiläisillä mennyt pitkään ottaa Uudenmaankadun olohuone omakseen. Fleuristen omatekoiset leivät ja suussasulavat korvapuustit ja kakut sekä herkulliset aamiaiset ovat kaupungilla jo legendoja.

BIENVENUE!

menu

AAMIAINEN - useita vaihtoehtoja kuten
klo 11 asti
Pariisi 7€
(Café crème*, croissant, hilloa)
Helsinki 16€
(Café crème*, täytetty sämpylä, jogurtti & granola & marjoja tai croissant ja hilloa,
päivän tuoremehua)
Cannes 18€
(Café crème*, täytetty sämpylä, jogurtti & granola & marjoja, croissant ja hilloa,
päivän tuoremehua)

*tai mikä tahansa kahvi, erikoiskahvi tai kannu teetä

PITKIN PÄIVÄÄ
Kesäiset lounasvoikkarit (päivittäin vaihtuvia) 8€ - 12,50€
Maalaissämpylä juustolla ja kasviksilla 6€
Maalaissämpylä kinkulla, juustolla ja kasviksilla 7€
Korvapuusti 4,90€
Kakkupala 6€ - 8€
Jogurtti & granola & marjoja 5€
Päivän tuoremehu 6€
Smoothie 6€

Kesäaikaan Fleuriste keskittyy aamiaisiin, täytettyihin sämpylöihin ja kesäisiin lounasvoileipiin sekä päiväkahveihin ihanien kakkujen kera.
Fleuristen herkulliset ja terveelliset aamiaiset ja voikkarit kootaan päivän parhaista aineksista. Fleuriste tarjoilee aamiaisten ja voileipien ystäville samaa kuin parhaat ravintolat illallisvierailleen: huippuunsa viritetyn makunautinnon, jonka voi kruunata huolella valmistetulla kahvikupillisella tai lasillisella viiniä taikka kuohuvaa.
Leipä, piiraat ja kakut leivotaan rakkaudella omin käsin.
Fleuristen korvapuustit ovat niittäneet huomiota niin helsinkiläisten kuin matkailijoiden parissa ja niiden maine on kiirinyt Japaniin saakka.
Fleuristessa huomioidaan myös gluteeniton ruokavalio.
Kahvi keitetään vastapaahdetuista pavuista, teet haudutetaan laatusekoituksista, smoothiet tehdään kotimaisista marjoista ja mehut puristetaan tuoreista hedelmistä. Viinit ovat kotoisin valikoiduilta viinitiloilta.
Täytettyjä sämpylöitä, voikkareita ja leivonnaisia saa myös mukaan. Kotiin tai yritystilaisuuksiin voi tilata kokonaisia kakkuja ja suolaisia ­piiraita.

Galleria

Galleria

FLEURISTEN KESÄNÄYTTELY: MAIJA SANTALAN MAALAUKSIA 30.8. asti.

* * *

Fleuristen gallerian idea on hakea lähtökohtia ranskalaisen kulttuurin perinteestä, luoda kohtaamisia kulttuurien välille.
Fleuristessa esitellään taiteilijoita, jotka haluavat toteuttaa unelmaansa - Jacques Brelin tapaan “vivre sa vie”, elää elämäänsä.

Kahvilan korkeat ja tilavat huoneet ovat upea miljöö taiteelle. Kahvilassa kävijä voi kuvitella taideteoksen myös omalle seinälleen. Fleuristen keskeinen sijainti Design District –alueella tuo kahvilaan myös paljon matkailijoita.

Näyttelyajat vuodelle 2017 on jaettu.

Tutustu näyttelyaikojen hakuun.

Taidenäyttelyt helsingissä

Romaanin taide

Milan Kundera

Eija rakastaa kirjoja ja taidetta. Fleuristessa järjestetään näyttelyitä, kursseja, konsertteja sekä kirjallisuus­ ja runoiltoja, joista ilmoitetaan tarkemmin Fleuristen Facebooksivuilta.

Kukkakauppa helsingin keskustassa

Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin

Mia Kankimäki

Anna lahjaksi Fleuristen kaunis lahjakortti.
Fleuristesta voi tilata ystävien kesken tai yrityksen virkistyspäiväksi vaikkapa kukkasidontakurssin tai korvapuustikurssin.

Yksityistilaisuudet ja juhlatilan vuokraus

Oma huone ∼ Virginia Woolf

Fleuristen rauhallisen takahuoneen tai koko kahvilan voi varata esimerkiksi kokous­ tai juhlakäyttöön. Ota yhteyttä, niin neuvotellaan ja sovitaan yhdessä tilaisuuden järjestämisestä.

Terassi

Kadonnutta aikaa etsimässä

Marcel Proust

Fleuristen sisäpihalta löytyy hiljainen kesäterassi, jossa auringon heijastukset kuljettavat kävijää hetken impressioihin. Puutarhan rauhassa voi nauttia lounasta tai siemailla viilentävää juomaa hyvän kirjan äärellä.