Näyttely

TARKEMPIA TIETOJA JA OHJEITA HAKIJOILLE

A Hakemus

Hakemukseen tulee liittää:
1 Täytetty hakulomake (tulostettavissa tästä), joita voi noutaa myös Fleuristesta.
2 Näyttelysuunnitelma
3 Kuva-aineistoa:

6–10 kuvaa tuoreista tai näyttelyyn aiotuista teoksista sekä erillinen kuvaluettelo tarkkoine teostietoineen. Jos hakijoita on hakemuksessa useampia, kuvat toimitetaan kaikilta osallistujilta. Kuvat toimitetaan digikuvina tallennettuna jpeg-formaatissa muistitikulle.
4 Ansioluettelo(t)
Hakijoiden toiveet sopivasta näyttelyajasta pyritään ottamaan huomioon. Mikäli jokin aika haettavalla kaudella ei ehdottomasti sovi, siitä pyydetään mainitsemaan jo hakiessa.

B Yhteystiedot ja aukioloajat
Hakemukset toimitetaan osoitteella:

Fleuriste
Ranskalainen kahvila-galleria / Näyttelyhaku
Uudenmaankatu 13
00120 Helsinki

Fleuriste on avoinna ti-pe 9–17, la 10-17, jolloin hakemuksia voi myös jättää.

Aukioloajat:
Fleuriste on avoinna ti-pe 9–17 ja la 10-17.
Suljettu sunnuntaisin ja maanantaisin ja seuraavina pyhäpäivinä ja päivinä:
Uudenvuodenaatto, Uudenvuodenpäivä, Loppiainen, Pitkäperjantai, pääsiäislauantai, 2. pääsiäispäivä, vappuaatto,Vapun päivä, Juhannusaatto
ja -päivä, Itsenäisyyspäivä, jouluaatonaatto, Jouluaatto- ja päivä sekä Tapaninpäivä. Fleuriste pidättää oikeuden muuttaa gallerian aukioloaikoja.
Heinäkuussa galleriassa ei ole näyttelyä.

C Näyttelyvuokra ja muut kustannukset
Näyttelyvuokrasta ja provisioista sovitaan erikseen. Vuokraan sisältyy näyttelytiedotteen laadinta ja tiedotus (taiteilijan kuvauksen pohjalta), avajaisten käytännöt järjestelyt sekä näyttelytilan avoinnapito ja valvonta.
Taiteilija vastaa teosten kuljetuksista sekä mahdollisista teosvakuutuksista. Teokset ripustetaan yhteistyössä taitelijan ja gallerian kanssa. Galleria tarjoaa ripustusvälineet ja perustyökalut. Taiteilija vastaa avajaistarjoilukuluista ja vakuutuksista. Taiteilija toimittaa materiaalin (näyttelyteksti, teoskuvat) tiedotuksen pohjaksi. Taiteilija vastaa teostensa edellyttämistä teknisistä laitteista sekä tarvittavista rakenteista.

Ostaja maksaa teoksen tilisiirrolla suoraan taitelijalle tämän ilmoittamalle tilille. Teoksen voi noutaa näyttelyn päätyttyä osoittamalla lasku maksetuksi.

Aukioloajat ja yhteystiedot

AVOINNA

ti, ke, to
ja pe 9–17
la 10–17

Uudenmaankatu 13, 00120 Helsinki
0400 519745
info@fleuriste.fi

Kahvila punavuoressa

Kahvila Pariisissa (ainakin melkein)

Henri Troyat

Fleuriste on Eija Limnellin tunnelmallinen ja maanläheinen kahvila, jossa yhdistyvät pariisilainen eleganssi ja isoäidin leivonnaisten tuoksu. Kahvila syntyi Eijan halusta ilahduttaa asiakkaitaan, eikä helsinkiläisillä mennyt pitkään ottaa Uudenmaankadun olohuone omakseen. Fleuristen omatekoiset leivät, suussasulavat kakut ja maistuvat salaatit sekä brunssit ovat kaupungilla jo legendoja.

BIENVENUE!

menu

AAMIAINEN
klo 11 asti
Pariisilainen aamiainen 6,50€
(Café crème*, croissant, hilloa)
*Mannermainen aamiainen 12€
(Café crème*, croissant, leipää, hilloa, voita, juustoa, appelsiinimehua)
* Suomalainen aamiainen 16€
(Café crème*, leipää, voita, kinkkua, juustoa, jogurtti&granola&marjoja,
appelsiinimehua)

*vaihtoehtoisesti suodatinkahvia tai kannu teetä

LOUNAS
klo 11–15
Päivän salaatti 14€/16€
Quiche 8€
Sivusalaatti 5€
Lounasmenu (salaatti, kakkupala ja kahvi) 19,50€ (arkisin)

PITKIN PÄIVÄÄ
Sandwich juustolla ja kasviksilla 5€
Sandwich kinkulla, juustolla ja kasviksilla 6€
Jogurtti & granola & marjoja 5€
Tuorepuristettu appelsiinimehu 5€
Smoothie 5€

BRUNSSI LAUANTAISIN
10–12 ja 12–14
Kahvia tai teetä
Päivän smoothie
Salaatteja, juustoja, leikkeleitä ja Fleuristen leipää seisovasta pöydästä
kakkua
25,00 € - Lasillisella kuohuviiniä 32 €

Fleuristen herkulliset ja terveelliset aamiaiset, salaatit, lounaat ja brunssit kootaan päivän parhaista aineksista.
Leivät, piiraat ja kakut leivotaan rakkaudella omin käsin. Kahvi keitetään vastapaahdetuista pavuista, teet haudutetaan laatusekoituksista, smoothiet tehdään kotimaisista marjoista ja mehut puristetaan tuoreista hedelmistä. Viinit ovat kotoisin valikoiduilta viinitiloilta.
Lounaita ja leivonnaisia saa myös mukaan. Kotiin tai yritystilaisuuksiin voi tilata kokonaisia kakkuja ja quiche­piiraita.
Lauantaibrunssilla Fleuriste tarjoilee aamiaisten ystäville samaa kuin parhaat ravintolat illallisvierailleen: huippuunsa viritetyn ateriakokonaisuuden, jonka voi kruunata lasillisella kuohuvaa. Erityisesti lauantaibrunssille kannattaa varata pöytä etukäteen.

Galleria

Galleria

Fleuristen gallerian idea on hakea lähtökohtia ranskalaisen kulttuurin perinteestä, luoda kohtaamisia kulttuurien välille ja rakentaa suomalaisten taiteilijoiden yhteyksiä Euroopaan ja maailmaan. Fleuristessa esitellään taiteilijoita, jotka haluavat tällaisten yhteyksien piirissä toteuttaa unelmaansa - Jacques Brelin tapaan “vivre sa vie”, elää elämäänsä.

Kahvilan korkeat ja tilavat huoneet ovat upea miljöö taiteelle. Kahvilassa kävijä voi kuvitella taideteoksen myös omalle seinälleen. Fleuristen keskeinen sijainti Design District –alueella tuo kahvilaan myös paljon matkailijoita.

Hae näyttelyaikaa yksin tai ryhmässä – näyttelyajat ovat haettavissa koko vuodelle 2017.

Tutustu näyttelyaikojen hakuun.

Taidenäyttelyt helsingissä

Romaanin taide

Milan Kundera

Eija rakastaa kirjoja ja taidetta. Fleuristessa järjestetään näyttelyitä, kursseja, konsertteja sekä kirjallisuus­ ja runoiltoja, joista ilmoitetaan tarkemmin Fleuristen Facebooksivuilta.

Kukkakauppa helsingin keskustassa

Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin

Mia Kankimäki

Anna lahjaksi Fleuristen kaunis lahjakortti.
Fleuristesta voi tilata ystävien kesken tai yrityksen virkistyspäiväksi kukkasidontakurssin tai korvapuustikurssin.

Yksityistilaisuudet ja juhlatilan vuokraus

Oma huone ∼ Virginia Woolf

Fleuristen rauhallisen takahuoneen tai koko kahvilan voi varata esimerkiksi kokous­ tai juhlakäyttöön. Ota yhteyttä, niin neuvotellaan ja sovitaan yhdessä tilaisuuden järjestämisestä.

Terassi

Kadonnutta aikaa etsimässä

Marcel Proust

Fleuristen sisäpihalta löytyy hiljainen kesäterassi, jossa auringon heijastukset kuljettavat kävijää hetken impressioihin. Puutarhan rauhassa voi nauttia lounasta tai siemailla viilentävää juomaa hyvän kirjan äärellä.