Näyttely

TARKEMPIA TIETOJA JA OHJEITA HAKIJOILLE

A Hakemus

Hakemukseen tulee liittää:
1 Täytetty hakulomake (tulostettavissa tästä), joita voi noutaa myös Fleuristesta.
2 Näyttelysuunnitelma
3 Kuva-aineistoa:

6–10 kuvaa tuoreista tai näyttelyyn aiotuista teoksista sekä erillinen kuvaluettelo tarkkoine teostietoineen. Jos hakijoita on hakemuksessa useampia, kuvat toimitetaan kaikilta osallistujilta. Kuvat toimitetaan digikuvina tallennettuna jpeg-formaatissa muistitikulle.
4 Ansioluettelo(t)
Hakijoiden toiveet sopivasta näyttelyajasta pyritään ottamaan huomioon. Mikäli jokin aika haettavalla kaudella ei ehdottomasti sovi, siitä pyydetään mainitsemaan jo hakiessa.

B Yhteystiedot ja aukioloajat
Hakemukset toimitetaan osoitteella:

Fleuriste
Ranskalainen kahvila-galleria / Näyttelyhaku
Uudenmaankatu 13
00120 Helsinki

Fleuriste on avoinna ti-pe 9–17, la 10-17, jolloin hakemuksia voi myös jättää.

Aukioloajat:
Fleuriste on avoinna ti-pe 9–17 ja la 10-17.
Suljettu sunnuntaisin ja maanantaisin ja seuraavina pyhäpäivinä ja päivinä:
Uudenvuodenaatto, Uudenvuodenpäivä, Loppiainen, Pitkäperjantai, pääsiäislauantai, 2. pääsiäispäivä, vappuaatto,Vapun päivä, Juhannusaatto
ja -päivä, Itsenäisyyspäivä, jouluaatonaatto, Jouluaatto- ja päivä sekä Tapaninpäivä. Fleuriste pidättää oikeuden muuttaa gallerian aukioloaikoja.
Heinäkuussa galleriassa ei ole näyttelyä.

C Näyttelyvuokra ja muut kustannukset
Näyttelyvuokrasta ja provisioista sovitaan erikseen. Vuokraan sisältyy näyttelytiedotteen laadinta ja tiedotus (taiteilijan kuvauksen pohjalta), avajaisten käytännöt järjestelyt sekä näyttelytilan avoinnapito ja valvonta.
Taiteilija vastaa teosten kuljetuksista sekä mahdollisista teosvakuutuksista. Teokset ripustetaan yhteistyössä taitelijan ja gallerian kanssa. Galleria tarjoaa ripustusvälineet ja perustyökalut. Taiteilija vastaa avajaistarjoilukuluista ja vakuutuksista. Taiteilija toimittaa materiaalin (näyttelyteksti, teoskuvat) tiedotuksen pohjaksi. Taiteilija vastaa teostensa edellyttämistä teknisistä laitteista sekä tarvittavista rakenteista.

Ostaja maksaa teoksen tilisiirrolla suoraan taitelijalle tämän ilmoittamalle tilille. Teoksen voi noutaa näyttelyn päätyttyä osoittamalla lasku maksetuksi.

Aukioloajat ja yhteystiedot

AVOINNA

ti, ke, to
ja pe 9–17, torstaina 16.11.2017 suljettu yksityistilaisuuden vuoksi
la 10–17

Uudenmaankatu 13, 00120 Helsinki
0400 519745
info@fleuriste.fi

Kahvila punavuoressa

Kahvila Pariisissa (ainakin melkein)

Henri Troyat

Fleuriste on Eijan ja Hennin tunnelmallinen ja maanläheinen kahvila, galleria ja kukka-ateljée, jossa yhdistyvät pariisilainen eleganssi ja isoäidin leivonnaisten tuoksu. Äiti ja tytär ovat saaneet vaikutteita Ranskassa viettämistään vuosista niin makumaailmaan kuin estetiikkaan. Myös skandinaavinen yksinkertaisuus näkyy sisustuksessa ja valikoimassa. Helsinkiläiset ovat ottaneet Uudenmaankadun olohuoneen omakseen. Fleuristen omatekoiset leivät ja suussasulavat korvapuustit ja kakut sekä herkulliset aamiaiset ja salaatit ovat kaupungilla jo legendoja.

BIENVENUE!

menu

AAMIAINEN
klo 11.00 asti
Pariisi 7€
(Café crème*, croissant ja hilloa)
Nizza 12€
(Café crème*, croissant ja hilloa, jogurtti & granola & marjoja, päivän mehu)
Helsinki 16€
(Café crème*, täytetty patonki, jogurtti & granola & marjoja,
päivän mehu)
Cannes 18€
(Café crème*, täytetty patonki, jogurtti & granola & marjoja, croissant ja hilloa,
päivän mehu)

*tai mikä tahansa kahvi, erikoiskahvi tai kannu teetä

LOUNAS KLO 11 ALKAEN
Soppa/salaatti/ quiche 10€ - 16€ (tarkista päivän menu
Fleuristen Facebooksivuilta.

PITKIN PÄIVÄÄ
Maalaispatonki juustolla ja kasviksilla 6€
Maalaispatonki kinkulla, juustolla ja kasviksilla 7€
Korvapuusti 4,90€
Kakkupala 6€ - 8€
Jogurtti & granola & marjoja 5€
Päivän tuoremehu 6€
Smoothie 6€

LAUANTAIBRUNSSI KLO 10-12 ja KLO 12-14 25€
Vaihtuva menu sisältää esimerkiksi salaatteja, juustoja, leikkeleitä, hedelmiä, leipää, kakkua, mehua, kahvia tai teetä. Kivoja ja yllättäviä aineksia, joista tulemme kertomaan sinulle, kun olet asettunut pöytään.
Pöytävaraukset sähköpostilla perjantaihin klo 17 mennessä tai tule suoraan paikalle lauantaina niin teemme parhaamme pöydän löytämiseksi. Ilmoitathan erityisruokavaliot varauksen yhteydessä.

Fleuristen herkulliset ja terveelliset aamiaiset ja patongit kootaan päivän parhaista aineksista. Fleuriste tarjoilee aamiaisten ystäville samaa kuin parhaat ravintolat illallisvierailleen: huippuunsa viritetyn makunautinnon, jonka voi kruunata huolella valmistetulla kahvikupillisella tai lasillisella viiniä taikka kuohuvaa.
Leipä, piiraat ja kakut leivotaan rakkaudella omin käsin. Lounasaikaan tarjolla joko soppaa, salaattia tai quiche-piirasta päivän listan mukaan
Fleuristen korvapuustit ovat niittäneet huomiota niin helsinkiläisten kuin matkailijoiden parissa ja niiden maine on kiirinyt Japaniin saakka.

Galleria

Galleria

Joulukuun taidenäyttelymme on:

MIKAELA JAANTI
JUURET -
MIELIKUVIA JUURISTA, NAISEUDESTA JA VOIMAANTUMISESTA

1.12.-22.12.2017

* * *

Fleuristessa esitellään taiteilijoita, jotka haluavat toteuttaa unelmaansa - Jacques Brelin tapaan “vivre sa vie”, elää elämäänsä.

Kahvilan korkeat ja tilavat huoneet ovat upea miljöö taiteelle. Kahvilassa kävijä voi kuvitella taideteoksen myös omalle seinälleen. Fleuristen keskeinen sijainti Design District –alueella tuo kahvilaan myös paljon matkailijoita.

Näyttelyajat vuodelle 2017 on jaettu.

Tutustu näyttelyaikojen hakuun.

Catering

CATERING

TAKE AWAY

Kodin arkeen ja juhlaan sekä yritystilaisuuksiin voi tilata aamiaista, salaatteja, patonkeja, korvapuusteja sekä kokonaisia kakkuja ja suolaisia ­piiraita. Ota yhteyttä ja kerro meille toiveesi.

Kukkakauppa helsingin keskustassa

Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin

Mia Kankimäki

Anna lahjaksi Fleuristen kaunis lahjakortti.
Fleuristesta voi tilata ystävien kesken tai yrityksen virkistyspäiväksi vaikkapa kukkasidontakurssin tai korvapuustikurssin.
Meiltä voi tilata myös kukkakimpun tai asetelman loppuvuoden juhliin.

Yksityistilaisuudet ja juhlatilan vuokraus

Oma huone ∼ Virginia Woolf

Fleuristen rauhallisen takahuoneen tai koko kahvilan voi varata esimerkiksi kokous­ tai juhlakäyttöön. Ota yhteyttä, niin neuvotellaan ja sovitaan yhdessä tilaisuuden järjestämisestä.

Terassi

Kadonnutta aikaa etsimässä

Marcel Proust

Fleuristen sisäpihalta löytyy hiljainen kesäterassi, jossa auringon heijastukset kuljettavat kävijää hetken impressioihin. Puutarhan rauhassa voi nauttia lounasta tai siemailla viilentävää juomaa hyvän kirjan äärellä.