Kahville kukkakauppaan?

Kahvila ja kukkakauppa ovat sellaisia konsepteja, joilla ei saman alkukirjaimen lisäksi oikein ole mitään muuta yhteistä. Se, että nämä kaksi toimisivat saman katon alla ja vieläpä samana yrityksenä saattaa kuulostaa suorastaan hulluudelta, mutta se on juuri niitä ideoita, jotka ovat tarpeeksi hullun kuuloisia toimiakseen.

Tarkastellaanpa vähän kyseisen konseptin toteuttamista.

”Liian uhkarohkea, ei kannata koittaa”

Mitä villimpi idea, sitä enemmän siihen liittyy luonnollisesti riskejä. Pitää kuitenkin muistaa, että riski ei automaattisesti tarkoita epäonnistumista, vaan siitä voi poikia paljonkin hyvää. Varsinkin syrjäisemmällä seudulla riski jäädä täysin ilman asiakkaita on suuri. Toisaalta, mikäli erityinen kukkakahvila sijaitsee mukavasti kahden ison asutuskeskuksen välissä, niistä todennäköisesti löytyy riittävästi innokkaita asiakkaita, jotka jaksavat tulla vähän kauempaakin.

Sekä kukat että kahvila tuppaavat Suomessa olemaan sesonkituotteita, joiden kysyntä pomppaa pilviin kesälomakuukausina, kun taas talvisin eletään hiljaiseloa joulua lukuunottamatta. Yrittäjän ansiot jäävät kausittaisiksi tai pahimmassa tapauksessa epäsäännöllisiksi, kun sääolosuhteet vaikuttavat asiakkaan halukkuuteen saapua palveltavaksi.

”No mikä tästä sitten tekee hyvän idean?”

Toivo ei kuitenkaan ole menetetty. Kuten sanottu, villi idea saattaa hyvinkin olla riskin arvoinen ja pystyt elämään ihan mukavaa elämää tekemällä itsellesi mieluista työtä.

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Sinun ei tarvitse olla sekä kukkakauppias ja kahvila-ammattilainen. Riittää, että olet toinen näistä ja löydät yhtiökumppaniksi toisen puoliskon, jolla on yhtä avara mieli. Parhaassa tapauksessa onnistutte vähentämään paperien pyörittelyä, keskittymään omaan alaanne ja oppimaan jotain uutta toiselta alalta.

Kukat ja kahvi liitetään usein johonkin juhlaan joten näiden ympärille voi koittaa rakentaa vaikkapa catering-toimintaa, josta asiakas saa samalla pysähdyksellä syntymäpäiväkahveilleen kukat, kahvin ja pikkuleivät. Perinteistä kahvilaa on myös helppo koristaa elävillä kukilla. Se tuo tilaan enemmän eloa, ja kahvihetkestä tulee asiakkaalle aivan oikea rentoutumishetki. Miksi lähteä kylpylään, kun voi nautiskella kahvista ja syömisestä kukkien hajujen ja väriloiston ympäröimänä?

Loppupeleissä yrittäjät määrittelevät, millaiseksi kukkakahvila kehittyy ja hyvä maine kiirii Suomessa aina kauas. Erikoiskahvilat kiinnostavat nykyään myös enemmän ja enemmän turisteja, joten kannattaa aivan kokonaan suomalaisten kahvinhimon varassa ei tarvitse elää.

Author: admin

Share This Post On