Inspiroidu kahvilassa

Suomalaiset ovat kahvin suurkuluttajia, mutta suurin osa särppii sumppinsa kotona tai töissä. Kahvilakulttuuri on viime vuosiin saakka ollut perin vaatimatonta ja pienen piirin ajanviettoa, mutta onneksi tähän on tullut muutos. Vapaa-ajan lisäksi myös työt tuovat ihmisiä kahviloihin, sillä etätöiden lisäännyttyä on mahdollista tehdä töitä kahvilassa istuskellen.

Perinteisesti etätöitä on tehty kotoa. Tämän etuna on se, että työmatka on parhaimmassa tapauksessa pari askelta eli aamuisin ei ole niin kaamea kiire.

Osa on kuitenkin huomannut, että kotona tehtävät etätyöt eivät välttämättä suju niin kuin alkuperäisen suunnitelman mukaan olisi pitänyt. Ajatus ei välttämättä kulje ja työn lomassa tulee ehkä puuhanneeksi jotain muuta kuten vaikkapa tiskanneeksi astioita. Tällöin on saatettu pakata kone mukaan ja lähteä kirjastoon. Siellä on pääsääntöisesti hiljaista ja tarvittaessa lukuisia lähteitä, joista saattaa olla töitä tehtäessä hyötyä.

Nykyajan uusi ilmiö ovat vuokrattavat työtilat: maksat pientä vuokraa siitä, että pääset jaettuun toimistoon muiden kaltaistesi kanssa. Näistä tiloista löytyy työskentelypisteen lisäksi usein myös pieni keittiö, jossa voi lämmittää ruokaa.

Pidä etätyöpäiväsi kahvilassa

Sen sijaan, että vuokraisit jotain toimitilaa, kannattaa harkita kahviloita yhtenä vaihtoehtona. Kahviloita on monenlaisia ja useimmat niistä panostavat viihtyvyyteen ja hyvään kotiruokaan. Lähestulkoon kaikissa kahviloissa on myös hyvä wifi-yhteys, joten työnteolle on täysin realistiset puitteet.

Osa valitsee itselleen mieluisan kahvilan ja tulee sinne vaikka joka päivä töihin ainakin pariksi tunniksi. Toiset taas kiertävät parin kolmen kahvilan välillä vaikkapa vaihtuvien lounaslistojen vuoksi. Kaikkialla ei kuitenkaan ole mahdollista kiertää monien kahviloiden välillä, mutta tällöin saattaakin syntyä syvä ystävyys kahvilan henkilökunnan ja kahvittelevan työntekijän välillä.

Mukavassa kahvilaympäristössä on helppo tehdä töitä, kun kodin tiskivuori tai koululaisten kirjastoreissu eivät aiheuta ylimääräistä stressiä. Jos kahvilassa on esimerkiksi paljon kukkia, niiden tuoksu rentouttaa ja antaa uutta virtaa ja jaksamista töiden tekoon.

Kahvin lisäksi kahvilasta löytyy usein myös täyttävää, ja parhaassa tapauksessa kotitekoista, ruoka, jonka voimin jaksaa koko päivän. Ja koska se löytyy saman katon alta kuin kahvikin, sinun ei tarvitse murehtia lounaastasi.

Author: admin

Share This Post On