Huonekasvit piristävät kahvilaa

Niin kuin otsikkokin jo paljastaa, huonekasvit ovat helppo tapa piristää kahvilaympäristöä. Ne tuovat mihin tahansa ympäristöön liudan värejä ja tuoksuja ja lisäävät sitä tiettyä eloa huoneeseen.

Kukkien ja huonekasvien rooli on puhtaasti esteettinen: ne ovat huoneessa siksi, että ne kaunistavat ympäristöä ja ovat ilo silmälle. Ei niitä siksi hankita, että huoneesta loppuisi happi, tai että niistä saisi raaka-aineet johonkin tiettyyn ruokaan. Huonekasveja onpidetty niiden ulkonäön vuoksi kautta historian, eivätkä ne suinkaan ole pelkkä nykyajan villitys. Perinteisesti niitä on löytynyt hyvin toimeentulevien kotien olohuoneista, koska sillä on haluttu viestiä vauraudesta: huonetta koristaa mahdollisimman eksoottisen näköinen elävä koriste, jonka kauneus riippuu myös siitä, paljonko sitä hoitaa. Talon väellä on siis ylimääräistä rahaa laitettavanaan myös johonkin muuhun kuin itse seiniin.

Kasvimaailma on teemana värikäs ja rikas, minkä vuoksi ne ovat kiehtoneet mielikuvitustamme jo aikojen alusta lähtien. On vaikea löytää sellaista elämän osa-aluetta, jonne kasveja ei voisi kuvitella. Peliteollisuuden helmet, kuten Kalevalakasino, ovat hakeneet inspiraatiota kasvien ja kukkien monipuolisesta maailmasta.

Mistä kannattaa aloittaa?

Huonekasvit ovat lähes poikkeuksetta loistava idea tuoda uutta ilmettä kahvilaan verrattain vähäisellä vaivalla. Oli kahvilasi millainen tahansa, kannattaa aina vähintään harkita huonekasvien tuomista osaksi kahvilan sisustusta.

Jos haluat tuoda kukkia ja huonekasveja kahvilaasi, kannattaa uhrata hieman aikaa taustatyölle. Kannattaa aloittaa kartoittamalla tilat ja vaikka piirtää jonkinlainen pohjapiirros, jonka voi viedä sitten kukkakauppiaalle.

Kukkakauppiaan konsultointi on ensiarvoisen tärkeää, sillä hänellä on paras mahdollinen tieto siitä, millaisia kasveja kahvilatilaan kannattaa tuoda. Ne eivät saisi olla myrkyllisiä, jotta asiakkaiden ei tarvitse varoa lapsiaan tai lemmikkejään. Liian voimakkaan tuoksuiset kasvit puolestaan ajavat hajuille yliherkät asiakkaat pois. Ja noin itseäsi ajatellen kannattaa valikoida mahdollisimman helppohoitoisia kasveja, jotka eivät varista lehtiään kovin usein.

Jahka oikeat kasvit ovat valikoituneet, pitää ne saada oikeille paikoilleen. Tähän kannattaa pyytää apua, sillä yksin on melko vaikeaa siirrellä kasveja ja miettiä, tuliko se nyt tarpeeksi vasemmalle. Uuteen kotiin saapuessaan kasvi on janoinen, joten sille kannattaa antaa hieman enemmän vettä kuin normaalisti ensimmäisen kastelun yhteydessä.

Author: admin

Share This Post On